Skip to content
Faqja kryesore » Këshilla dhe truke » Sipërfaqe të përshtatshme

Cilat sipërfaqe mund të vulosen me xham të lëngshëm?

Pothuajse çdo sipërfaqe mund të vuloset me xham të lëngshëm, sepse molekulat e qelqit përshtaten lehtësisht me një larmi të gjerë strukturash.

Hulumtimi intensiv gjatë shumë viteve ka përmirësuar vazhdimisht mundësitë e aplikimit. Përveç materialeve “klasike” të tilla si betoni dhe lloje të ndryshme guri, druri, metalet, plastika ose tekstilet dhe lëkura janë gjithashtu të përshtatshme për mbylljen e xhamit të lëngshëm. Studimet madje kanë prodhuar rezultate premtuese për bimët dhe farat.

Në varësi të materialit, megjithatë, ka gjëra të ndryshme që duhen marrë parasysh për të arritur rezultatin ideal të vulosjes.

Ne ju ofrojmë produkte të larta gjermane për sipërfaqet e mëposhtme:

Vula guri dhe betoni për të ruajtur sipërfaqet tuaja

mostrat e tryezës së kuzhinës së granitit të izoluara në të bardhë

Betoni dhe guri si materiale janë të larmishme, prokurimi i sipërfaqes përkatëse ndryshon shumë. Pllakat e çatisë ose pllakat, për shembull, janë më të lëmuara se guri ranor ose betoni. Sidoqoftë, materialet prej guri zakonisht kanë një veti të rëndësishme të përbashkët: ato janë absorbuese.

Veshja e aplikuar depërton deri në 25 mm thellë në gur, pas së cilës ajo është e lidhur plotësisht në sipërfaqe ndërsa forcohet. Krijohet një vulë shumë jetëgjatë dhe elastike dhe mbron me besueshmëri gurin nga papastërtia, moti dhe lagështia.

Ashtu si shumë materiale të tjera me origjinë natyrore, si druri etj., Guri gjithashtu duhet të marrë frymë në mënyrë që të jetë në gjendje të rregullojë lagështinë dhe të mbetet i qëndrueshëm. Vulat e qelqit të lëngshëm janë të frymëmarrjes dhe për këtë arsye nuk çojnë në një grumbullim lagështie. Formimi i mykut në muret e betonit mund të shmanget në këtë mënyrë, dhe mbyllja e qelqit të lëngët mund të përdoret gjithashtu si pjesë e mbrojtjes nga përmbytjet. Muret dhe çatitë mbeten aq tërheqëse për 10-20 vjet sa ishin kur u vulosën. Pisllëku nuk ngjitet më, shiu nuk depërton më në gur. Formimi i myshqeve dhe prishja e motit janë një gjë e së kaluarës.

Sipërfaqet e veshura tashmë pastrohen në mënyrë efektive vetëm nga një dush shiu, sepse efekti popullor i zambakut që krijohet gjatë vulosjes zakonisht kërkon vetëm ujë për pastrim.

Këtu mund të gjeni produktet tona për sektorin e gurit dhe betonit

Ruani bukurinë dhe vlerën me vulosjen profesionale

Bojë – e mbrojtur në mënyrë të përkryer nga qelqi i lëngshëm

Në mënyrë që makina të shkëlqejë si e re për aq kohë sa të jetë e mundur, shumë njerëz e trajtojnë rregullisht automjetin e tyre me kujdes të plotë. Kjo kërkon kohë dhe kushton shumë. Me xham të lëngshëm, kujdesi për makinën bëhet shumë më e lehtë dhe koha e kërkuar zvogëlohet ndjeshëm.

Sistemet e larjes, ndikimet mjedisore, papastërtitë, etj sigurojnë me kalimin e kohës që bojëja të ketë gërvishtjet më të mira dhe të duket më e zbehtë. Pastruesit e shtrenjtë ofrojnë një zgjidhje afatshkurtër këtu, por në planin afatgjatë ato dëmtojnë edhe bojën. Nëse makina nuk shkëlqen ose shkëlqen, jo vetëm që pamja vuan, por edhe humbet vlerën. Ngjyra e makinës, por edhe rimat e aluminit dhe sipërfaqet prej çeliku inox mund të mbrohen me besueshmëri me xham të lëngshëm – në varësi të produktit – për 1 deri në 10 vjet.

Sipërfaqet e trajtuara mbrohen gjithashtu nga korrozioni në një afat të gjatë – jo vetëm TÜV është i lumtur këtu!

Xhami dhe dritaret qëndrojnë të pastra

Ashtu si të gjitha sipërfaqet e qelqit, ato të një makine janë shumë të përshtatshme për mbyllje me xham të lëngshëm. Thjesht duke spërkatur dhe fërkuar, disqeve u jepet një sipërfaqe e lehtë për t’u pastruar me efekt zambak uji për përafërsisht 12 muaj. Uji thjesht rrëshqet, papastërtia nuk ngjitet. Në mot të keq, dukshmëria prandaj është dukshëm më e mirë në krahasim me xhamat e pa mbyllur, meqë dritaret e pista nuk lyhen më – si zakonisht – nga shiu kur fshihen, por pastrohen menjëherë nga shiu.

Një efekt tjetër pozitiv mund të shihet në dimër. Pastrimi i akullit bëhet shumë më i lehtë nga qelqi i lëngshëm, pasi kristalet e akullit vështirë se mund të gjejnë një kapje në veshje. Po kështu, mbetjet e mizave në xhamin e përparmë, të njohura për të gjithë. Asnjë agjent special nuk kërkohet për këtë, vetëm ujë. Në pak kohë, pamja është e qartë dhe udhëtimi mund të fillojë.

E brendshme gjithashtu përfiton

Vendet e makinave të bëra prej lëkure ose tekstili gjithashtu mund të mbrohen nga njollosja, njollat dhe skajet me vula të veçanta qelqi të lëngshme. A keni kapuç? Falë xhamit të lëngshëm, papastërtia kokëfortë është një gjë e së kaluarës!

Këtu mund të gjeni produktet tona për sektorin e automobilave

Vula qelqi dhe qeramike – plus për banjo dhe bashkë.

Ka sipërfaqe të panumërta prej qelqi dhe qeramike në industri dhe familje – kryesisht banjat janë të pajisura me to. Pllakat, lavamanët dhe dushet zakonisht ekspozohen ndaj përdorimit të rëndë. Lagështi, nxehtësi, gëlqere, myk – është e vështirë të imagjinohet se mund t’i mbroni prej saj me vite. Nëse i mbyllni ato me xham të lëngshëm, ky efekt mund të arrihet me përdorimin e duhur.

Pastrimi paraprak, spërkatja, ngurtësimi dhe ngopja mbrojtëse është gati dhe mbron sipërfaqet në cilësi profesionale nga ndikimet e sipërpërmendura, të cilat shpejt i bëjnë ato të duken të shurdhër, të ndyra dhe të vjetra.

E njëjta gjë vlen edhe për sipërfaqet e qelqit siç janë pajisjet ose dritaret. Shiu, pluhuri, duart e fëmijëve dhe gëlqereja e bëjnë qelqin me qumësht dhe gërvishtin përgjithmonë sipërfaqen. Pastrimi i dritareve mund të jetë një ndërmarrje e mundimshme. Nëse aplikoni një ngjitës xhami të lëngshëm, uji do të rrjedhë dhe papastërtia mund të hiqet pa shirita dhe me shumë pak përpjekje. Lime nuk ka asnjë shans. Produktet e vulosjes mund të përdoren brenda dhe jashtë.

Këtu mund të gjeni produktet tona për fushën e qelqit dhe qeramikës

Nënshkrimi i qelqit të lëngshëm për plastikë dhe metal – një rrumbullakues i gjithanshëm

Vula plastike

Plastika është një pjesë e domosdoshme e botës sonë. Vulat e qelqit të lëngët mund të ruajnë pamjen e tyre të re dhe jetëgjatësinë në mënyrë të konsiderueshme më të gjatë. Mundësitë janë të shumta: shumë të pa ngjyrosura

Zonat shtëpiake si kornizat e dritareve, dyert ose mobiljet e kopshtit mund të mbrohen nga produktet tona.

Vulosja e plastikës gjithashtu ka përparësi të mëdha në sektorin sanitar. Pa një film mbrojtës, kabinat e dushit Plexiglas mund të bëhen shpejt shumë të shëmtuara. Kontakti i përhershëm me ujin kalcifikohet shpejt dhe bëhet i shurdhër. Pastruesit kimikë së pari heqin shkallën gëlqerore, por në mënyrë të pashmangshme sulmojnë sipërfaqen e plastikës. Dhomat e mbyllura të dushit mund të pastrohen shumë lehtë – zakonisht vetëm me ujë dhe një leckë – gëlqere, yndyrat, etj. Vështirë se mund të ngjiten dhe mund të hiqen lehtë.

Vula metalike

Metalet vijnë në shumë varietete të ndryshme. Përveç mundësive të panumërta për përdoruesit privatë, të tillë si në zonën e makinave ose objekteve të jashtme të tilla si portat dhe gardhet, përparësitë e mbylljes së xhamit të lëngshëm në industri janë pothuajse të pakufishme:

Aviacioni, transporti, përgatitja e makinave, gastronomia, prodhimi – këto janë vetëm disa nga industritë që punojnë me sipërfaqe të mëdha materiale të bëra prej metali, të cilat i nënshtrohen konsumimit në një afat të shkurtër ose të gjatë. Me mbylljen e lëngshme të xhamit, kjo mund të ndalet në metale të tilla si kromi, çeliku inox ose alumini, i cili ka një efekt pozitiv në jetën e shërbimit dhe pastërtinë.

Për shkak të efektit të lotusit, uji rrotullohet, nuk lë njolla të bezdisshme, papastërtia nuk ngjitet më dhe lahet me ujë të pastër pa aditivë. Sipërfaqet e ngopura mund të përdoren më gjatë.

Efekti kosto-përfitim në sektorin industrial është i konsiderueshëm, nga i cili përdoruesi përfundimtar sigurisht që do të përfitojë në afat të gjatë.

Këtu mund të gjeni produktet tona për sektorin e metaleve dhe plastikës

Ruajtja e bukurisë natyrore të drurit me xham të lëngshëm

Druri është një produkt natyral që ka bukurinë e vet. Çdo pemë rritet ndryshe dhe ka veti të ndryshme që janë të dukshme në dru. Sidoqoftë, nëse ekspozohet përgjithmonë ndaj lagështirës, të ftohtit, nxehtësisë dhe papastërtisë, kënaqësia e tij dhe qëndrueshmëria e tij zvogëlohen. Druri “punon” dhe reagon ndaj ndikimeve të jashtme. Bëhet e kalbur, lot, deformohet. Kompensatë shpejt bëhet e papërdorshme pas kontaktit me ujin dhe nuk mund të përpunohet më tej sepse noton lart.

Druri thjesht mund të spërkatet me mbyllje qelqi të lëngshme. Pasi ngurtësimi të jetë ngurtësuar siç duhet, mbrojtja e drurit garantohet për 5-10 vjet. Ndikimet e jashtme shmangen nga veshja, me anë të së cilës ruhet bukuria natyrore. Parakushti për përdorim është që druri të mos jetë pikturuar ose të jetë i mbarsur në mënyrë minerale, përndryshe ngjitësi nuk mund të ngjitet.

Vulosja merr frymë dhe lejon që druri të vazhdojë të marrë frymë dhe të “punojë”. Ndryshimet në ngjyrë për shkak të motit dhe thithjes së kripërave shmangen. Veshja ruan ngjyrën origjinale të drurit në kohën e aplikimit.

Ka shumë përdorime të mundshme në sektorin e drurit: kornizat e dritareve dhe dyerve, drunjtë antikë, pajisjet e këndit të lojërave në kopsht, pllakat prej druri të tarracës, panelet e kompensatës, etj.

Këtu mund të gjeni produktet tona për sektorin e drurit

Tekstilet gjithashtu mund të vulosen me xham të lëngshëm? Sigurisht, natyrisht!

Vulosja e tekstilit është sigurisht një nga variantet më interesante të aplikimit të xhamit të lëngshëm. Pëlhura që rrallë ose kurrë nuk lahen janë më të mirat për këtë. Këto përfshijnë, për shembull, tapiceri, dyshekë, rroba pune, kostume dhe kravata, uniforma, perde, mbulesa tavoline, çanta shpine, napa dhe kamoshi të patrajtuara dhe shumë më tepër.

Pluhuri nuk depërton më në pëlhura falë trajtimit, i cili kryhet thjesht duke spërkatur ose zhytur, dhe nuk ka më njolla që janë të vështira ose të pamundura për t’u larë. Tekstilet mbeten fleksibël për shkak të trashësisë jashtëzakonisht të ulët të veshjes. Ngopja me xham të lëngshëm është e frymëmarrjes dhe nuk ka ndikim në zhvillimin e temperaturës kur vishni veshje të veshura. Funksionaliteti i pëlhurave mbetet i pakufizuar, i cili gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në dyshekët, për shembull. Ngopja parandalon që lëkura e ndjeshme të bëhet e ngurtë dhe poroze, dhe shmang një pamje të yndyrshme.

Tekstilet mund të mbrohen në këtë mënyrë deri në 5 vjet, gjë që kursen shkuarjen në pastrim dhe përdorimin e produkteve kimike. Efekti i lotusit largon lëngjet që normalisht njollosen. Kështu, fshirja me një leckë të lagur shpesh është e mjaftueshme për ta mbajtur pëlhurën të pastër.

Materialet e përdorura në mënyrë industriale si rrobat e punës, uniformat ose pajisjet e hotelit dhe hotelierisë mund të përdoren në mënyrë të konsiderueshme më gjatë duke i mbarsur me xham të lëngshëm, gjë që kursen kostot dhe ndotjen e mjedisit.

Këtu mund të gjeni produktet tona për sektorin e lëkurës dhe tekstilit

Vulosja universale – zgjidhja e shpejtë për mbrojtje të gjithanshme

Ekziston një kërkesë e madhe për “zgjidhje të thjeshta”, domethënë vula universale me të cilat mund të vulosni substrate të ndryshme pa pasur nevojë të përdorni një vulë të veçantë çdo herë. Ne i quajmë zgjidhje të tilla “zgjidhje 95%”:

ato gjithashtu arrijnë rezultate me cilësi të lartë dhe efektive, por duhet të respektohen kufizime të vogla në krahasim me ngjitësit 100% të veçantë – kjo është kryesisht kohëzgjatja e jetëgjatësisë, për shembull.

Ekzistojnë dy lloje të vulosjes universale: për sipërfaqet jo-absorbuese / të forta (qelqi / qeramika, plastika, metali, çeliku inox dhe sipërfaqet e lyera) dhe për sipërfaqet absorbuese / të buta (guri, druri, tekstili).

Këtu mund të gjeni produktet tona të vulosjes universale

Xham i lëngshëm

Mëso më shumë!

sipërfaqet

Çfarë mund të vulos?

përdorim

Beje vete

Rezultati juaj

Rezultatet