Skip to content

Të nderuar klientë, ju njoftojmë se kompania jonë është e mbyllur deri më 31.03.2024.
Ne do të jemi të lumtur t'i pranojmë porositë tuaja dhe t'i dorëzojmë ato menjëherë pas kthimit tonë.

Dezinfektues i këpucëve

Dezinfektim i këpucëve me efekt afatgjatë për higjienë optimale

Pothuajse të gjithë ata që veshin atlete apo këpucë pune për një kohë të gjatë e dinë problemin. Nuk ka më erë të mirë. Përkundrazi: ka erë të keqe. Era nuk mund të eliminohet me pastrim të thjeshtë. Dhe e gjithë kjo nuk është vetëm një problem estetik, por edhe një problem higjienik. Por çfarë mund të bëni? Këtu mund të jetë i dobishëm dezinfektimi i këpucëve . Dezinfektuesi mbështetet nga efekti i tij afatgjatë deri në 10 ditë.

Lufta kundër aromave të pakëndshme – pse është i dobishëm dezinfektimi i këpucëve?

Ka veçanërisht shumë gjëndra djerse në shputat e këmbëve. Kur këpucët vishen për një kohë të gjatë, djersitja krijon një mjedis të ngrohtë dhe të lagësht në këpucë. Vetë djersa fillimisht ka erë neutrale. Megjithatë, ajo shpërbëhet nga bakteret dhe tani fillon problemi i erës. Përveç kësaj, mjedisi i ngrohtë dhe i lagësht formon një terren të shkëlqyeshëm për mbarështimin e kërpudhave dhe baktereve. Mund të shkaktojnë infeksione të pakëndshme. Një tjetër arsye e mirë për të marrë masa kundër tij. Fatkeqësisht, ventilimi ose pastrimi ndihmon vetëm në një masë të kufizuar.
Kur dezinfektimi kryhet në mënyrë profesionale, viruset, kërpudhat dhe patogjenët e tjerë shkatërrohen. Kjo jo vetëm parandalon këmbët e atletit dhe infeksione të tjera. Era e padëshiruar gjithashtu zhduket.

Për cilat këpucë është i dobishëm dezinfektimi i këpucëve?

Dezinfektimi është i dobishëm për të gjitha këpucët që përdoren rregullisht. Megjithatë, rekomandohet veçanërisht për këpucët e mbyllura në të cilat djersitni. Këto mund të jenë, për shembull, këpucë futbolli, si dhe këpucë pune, atlete, çizme gome ose atlete.

Dezinfektimi i këpucëve – si t'i dezinfektoj siç duhet këpucët?

  1. Për të dezinfektuar siç duhet këpucët, dilni jashtë pasi nuk duhet të thithni asnjëherë tymrat që rezultojnë.
  2. Spërkatni pjesën e brendshme të këpucëve siç rekomandohet për çdo produkt, për shembull me 5 goditje të pajisjes spërkatëse.
    Lërini këpucët të ajrosen pak përpara se t’i ktheni në shtëpi.
  3. Për këpucët e përdorura shpesh, rekomandojmë dezinfektimin e tyre deri në tre herë në javë.
  4. Kujdes: Sigurohuni që të siguroni ajrim adekuat! Shmangni çdo kontakt me lëkurën! Mos lejoni që dezinfektuesit të arrijnë tek fëmijët! Mbani dezinfektuesit larg zjarrit! Mos pini duhan! Ruajeni dezinfektuesin në një enë të paprekur në një vend të sigurt!

Si mund t'i mbroj këpucët në mënyrë optimale?

Këshilla jonë për mbrojtjen optimale të këpucëve tuaja është një vulë. Kjo mbron këpucën nga depërtimi i lagështisë.
Nëse dëshironi të mbroni në mënyrë optimale këpucët tuaja, fillimisht duhet t’i pastroni, më pas t’i dezinfektoni dhe më pas t’i mbyllni ato. Pavarësisht nëse janë këpucë lëkure apo tekstile, ju do të gjeni një zgjidhje për çdo aplikim në faqen tonë të internetit.

Njoftim për sigurinë

Shoqata tregtare kërkon që të vishen doreza gjatë trajtimit të dezinfektuesve. E dëmshme nëse gëlltitet. Shkakton acarim serioz të lëkurës dhe dëmtime serioze të syve. Shumë toksike për organizmat ujorë. Toksike për jetën ujore me efekte afatgjata. Mos hani, pini apo pini duhan kur përdorni. NËSE gëlltitet: Shpëlajeni gojën. MOS shkaktoni të vjella. NËSE NË LËKURË (ose flokë): Hiqni menjëherë të gjitha veshjet e kontaminuara. Lani lëkurën me ujë/dush. NËSE NË SYTË: Shpëlajeni me kujdes me ujë për disa minuta. Hiqni lentet e kontaktit, nëse është e mundur. Vazhdoni shpëlarjen. Telefononi menjëherë Qendrën e Helmimeve ose mjekun. Nëse kërkohet këshilla mjekësore, keni në dispozicion një enë ose etiketë. Mbajeni larg fëmijëve.
Përdoreni vetëm me ujë dhe sipas tabelës së përzierjes. Mos e përdorni me pastrues ose dezinfektues të tjerë.

Mund të përdoret në të gjitha sipërfaqet. Për sipërfaqe të dyshimta të ndjeshme, ne rekomandojmë testimin e rezistencës në një zonë që nuk bie në sy. Ruani vetëm në një enë të mbyllur. Ruani në një vend të freskët dhe të thatë.

Kontejneri mund të riciklohet vetëm kur të jetë zbrazur plotësisht. Mos e përdorni pas datës së skadencës. Hidhni në mënyrë të përshtatshme në përputhje me rregulloret lokale dhe zyrtare.

Nr. Reg. Biocide: N-28795 (D). 263/17/L (Lu)

Zgjidhja e gatshme për përdorim sipas tabelës së përzierjes nuk kërkon ndonjë simbol rreziku.