Skip to content

Të nderuar klientë, ju njoftojmë se kompania jonë është e mbyllur deri më 31.03.2024.
Ne do të jemi të lumtur t'i pranojmë porositë tuaja dhe t'i dorëzojmë ato menjëherë pas kthimit tonë.

Faqja kryesore » këshilltar » revistë » Mbyllja e xhamit të lëngshëm të xhamave të qelqit

Mbyllja e xhamit të lëngshëm të xhamave të qelqit

Kjo video përshkruan dy mënyra për të vulosur xhamat. Për qëllime demonstrimi, një disk u nda në dy gjysma me shirit ngjitës. Gjysma e majtë duhet të trajtohet me vulosje universale , gjysma e djathtë me produktin special vulosje qelqi-qeramike .

Së pari, i gjithë xhami pastrohet me etanol dhe izopropanol – ky është procesi i njohur, i zakonshëm përpara se të përdoret xhami i lëngshëm. Pastrimi paraprak është gjithmonë aspekti më i rëndësishëm kur vuloseni me xham të lëngshëm.

Xhami i lëngshëm aplikohet në të dy produktet me një leckë . Vula qelqi-qeramike kërkon kujdes dhe saktësi edhe më të madhe sesa vula universale. Gota fërkohet derisa lecka të jetë tharë.

Pas një pritjeje prej 10 minutash, xhami i xhamit lëmohet në të dy anët me një leckë mikrofibre.

Një shënim i rëndësishëm jepet në video: ngjitësi universal është tharë tashmë pas rreth 10 orësh . Nga ana tjetër, vula qelqi-qeramike kërkon 20 orë të mira, dyfishi i kohës së pritjes përpara se zona të përdoret si zakonisht.

Në industri ekziston gjithashtu mundësia e ngrohjes së ajrit dhe kështu shkaktimin e ngurtësimit të tij të menjëhershëm.

Jetëgjatësia e vulës speciale është dukshëm më e gjatë se ajo e produktit universal, por kjo e fundit është po aq e mjaftueshme për aplikime afatshkurtra.

blank