Skip to content

Të nderuar klientë, ju njoftojmë se kompania jonë është e mbyllur deri më 31.03.2024.
Ne do të jemi të lumtur t'i pranojmë porositë tuaja dhe t'i dorëzojmë ato menjëherë pas kthimit tonë.

Më pak pastrim dhe më shumë kohë: Si ta mbyllni siç duhet banjën tuaj!

Banjo është një nga ato vende ku shkojmë disa herë në ditë. Me siguri të gjithë i njihni problemet e depozitimeve të gëlqeres apo ndotjes, të cilat mund të jenë shumë kokëfortë. Për këtë arsye, ne rekomandojmë mbylljen e sipërfaqeve. Mbyllja do të thotë që uji dhe papastërtia thjesht rrokullisen. Në këtë mënyrë, pastërtia ruhet më gjatë dhe sipërfaqet pastrohen më lehtë. Pothuajse çdo gjë në banjë mund të mbyllet – nga vaska te pasqyra te dritaret . Kjo video tregon një shembull duke përdorur lavamanin .

Përmbajtja

Përgatitja

Ka mbetje dhe depozitime të panumërta në një lavaman që formohen në jetën e përditshme: sapun, gjurmë gishtash, gëlqere . Përpara se të aplikohet xhami i lëngshëm , sipërfaqja duhet të pastrohet pa lënë mbetje, siç tregohet në video – mundësisht me etanol , pasi kjo tret të gjitha përbërjet yndyrore.

Arsyeja për pastrimin paraprak intensiv është trashësia tepër e vogël e veshjes së qelqit të lëngshëm. Kjo është rreth 100 herë më e hollë se një gjurmë gishti njeriu. Kështu, përpara se të vendosni vulën, duhet të siguroheni që pastrimi paraprak të jetë kryer me ndërgjegje.

Aplikimi i nano vulosjes

Pas pastrimit, lavamani fshihet i thatë me një leckë të veçantë për të aplikuar më pas gotën e lëngshme. Një sasi e vogël është e mjaftueshme për të vulosur të gjithë pjekjen e pjekur. Mbytësi i lëngshëm i xhamit mund të aplikohet në objekt me një shishe sprej dhe një leckë . (Përndryshe, mund të përdoret gjithashtu një sfungjer aplikimi ose një leckë mikrofibër )

Pas një pritjeje prej 10 minutash, veshja lëmohet për të hequr tepricën dhe për të marrë shkëlqimin e pritur të sipërfaqes. Në varësi të mjedisit, mund të ketë kuptim të fikni ujin në mënyrë që pajisjet të mos përdoren aksidentalisht dhe vulat të dëmtohen. Pas përafërsisht 24 orësh vula ngurtësohet dhe mund të përdoret si zakonisht.

Cilat sipërfaqe mund të mbyllen në banjë?

Banjat janë shpesh mjedise të lagështa dhe të lagështa që mund të jenë të prirura ndaj rritjes së mykut, njollave dhe dëmtimit të ujit. Mbyllja ose impregnimi i duhur mund të ndihmojë në ruajtjen e jetëgjatësisë dhe pamjes së sipërfaqeve të banjës tuaj. Për shembull, njollat ​​e gëlqeres e kanë më të vështirë ngjitjen në kabinat e dushit prej qelqi dhe myku e ka më të vështirë ngjitjen në pllaka. Përveç kësaj, një nano-vulosje ndihmon në reduktimin e akumulimit të baktereve në sipërfaqet qeramike, si p.sh. në tualet. Ju mund të gjeni një listë të sipërfaqeve dhe produkteve që përputhen më poshtë:

  1. Sipërfaqe qeramike (lavamani, tualet, bidet)
  2. Sipërfaqe xhami (muret e dushit, pasqyrat)
  3. Pllaka (me xham)
  4. Guri natyror (mermer, granit, propozoj, gur ranor)
  5. Dru (mobilje, rafte, panele muri)
  6. Metal (pajisje, shirita peshqirësh, aksesorë)
  7. Betoni (dysheme, banak, lavaman)
  8. Tekstile (perde dushi, dyshekë banjoje)

Cilat janë përfitimet e vulosjes së banjës?

Siç u përmend më parë, ka një sërë sipërfaqesh që mund të mbyllen në banjë. Avantazhi kryesor i vulosjes në banjë është mbrojtja nga lagështia dhe efekti i vetë-pastrimit. Nano ngjitësit individualë përdorin efektin e lotusit, ose efektin e rruazave, i cili redukton ndjeshëm përpjekjen e pastrimit dhe rrit funksionin mbrojtës. Njollat ​​e ujit, njollat ​​e gëlqeres ose mbetjet e sapunit nuk ngjiten në sipërfaqe dhe mund të hiqen lehtësisht.

Mjedisi i lagësht në banjë shpesh e bën të lehtë grumbullimin e mykut dhe baktereve. Edhe këtu, vulosja ndihmon pasi parandalon lagështinë të depërtojë në material. Mbrojtja e sipërfaqes është e përforcuar në mënyrë që materiali të mbetet po aq i mirë sa i ri për më gjatë.

Pyetje të shpeshta në lidhje me vulosjen e pllakave

Çfarë nënkuptohet me vulosjen e pllakave?

Mbyllja e pllakave është një proces në të cilin një shtresë mbrojtëse aplikohet në sipërfaqen e pllakave për t’i mbrojtur ato nga papastërtitë, lagështia dhe ndikimet e tjera të dëmshme.

Cilat janë avantazhet e mbylljes së pllakave në banjë?

Mbyllja e pllakave në banjë i bën ato të papërshkueshëm nga uji, i mbron nga njollat ​​e gëlqeres dhe e bën pastrimin më të lehtë sepse papastërtitë dhe njollat ​​e ujit nuk mund të depërtojnë aq lehtë në sipërfaqe.

Çfarë lloje vulosjesh ekzistojnë përveç vulosjes nano?

Përveç vulosjes me nano, ekzistojnë edhe metoda të tjera të vulosjes si lustrim, vulosje, impregnim dhe veshje për të mbrojtur dhe mirëmbajtur sipërfaqen e pllakave .

Çfarë duhet të keni parasysh kur mbyllni pllakat në banjë dhe kuzhinë?

Përpara mbylljes së pllakave , duhet të siguroheni që sipërfaqja të jetë e pastër, e thatë dhe pa myk. Zgjidhni produktin e duhur izolues për nevojat specifike të dhomës.

Sa zgjat koha e tharjes pas mbylljes së pllakave?

Koha e tharjes pas mbylljes së pllakave mund të ndryshojë në varësi të produktit. Rekomandohet të ndiqni udhëzimet e prodhuesit dhe të vendosni përsëri ndonjë peshë mbi pllakat pasi ato të jenë tharë plotësisht.

Sa shpesh duhet të mbyll banjën time?

Frekuenca e vulosjes varet nga materiali dhe stresi në sipërfaqe. Në përgjithësi , izoluesit duhet të ndërrohen çdo 1-3 vjet , në varësi të konsumit dhe cilësisë së ngjitësit.

Si mund ta parandaloj formimin e mykut në banjë duke e mbyllur atë?

Mbyllja e duhur mund të ndihmojë në parandalimin e rritjes së mykut duke e mbajtur lagështinë larg sipërfaqeve dhe duke i bërë dhomat më të lehta për t’u pastruar. Sigurohuni që të përdorni një izolues të përshtatshëm dhe sigurohuni që të ketë ventilim të mirë në banjë. Megjithatë, vulosja nuk lufton në mënyrë aktive formimin e mykut, prandaj mund të ndodhë ende formimi i rastësishëm i mykut. Sidoqoftë, kjo mund të hiqet më lehtë.

A mund ta mbyll vetë banjën time apo duhet të punësoj një profesionist?

Ju mund ta mbyllni vetë banjën tuaj nëse keni njohuritë dhe aftësitë e nevojshme dhe jeni të njohur me materialet dhe procesin. Në artikullin tonë do të gjeni të gjithë informacionin që ju nevojitet. Ju lutemi shikoni videon, hapat individualë janë shpjeguar këtu.

Blini nano vulosje për banjën në internet

Mohim përgjegjësie:

Të gjitha informacionet në këtë artikull janë përpiluar me kujdesin më të madh dhe sipas njohurive dhe besimit tonë. Ne rekomandojmë që izoluesit e përshkruar të aplikohen vetëm nga kompani të specializuara dhe duke përdorur veshje të përshtatshme mbrojtëse. Këshillohet gjithashtu që fillimisht të provoni izoluesin në një zonë që nuk bie në sy për t'u siguruar që rezultati i plotëson pritjet dhe se sipërfaqja nuk është dëmtuar.